Dining together with a delegation of the Top 100: In the simulation hall of the Lufthansa Flight Training Center at the Frankfurt Airport, GM Executive Vice President & President Europe Dr. Karl-Thomas Neumann, Vice President Sales & Aftersales Opel Group Peter Christian Küspert, Vice President & CMO Opel Group Tina Müller, and Head of Design Mark Adams give detailed insights into the company’s strategies to the European distribution partners.

FELSZÁLLÁSRA KÉSZEN

A mottója: „Nincsenek határok.”

Lenyűgöző helyszín egy erős csapatnak: az Opel európai értékesítési csapata, a 100 legsikeresebb kereskedő, múlt hét hétfőn (január 18.) a frankfurti repülőtéren található Lufthansa Flight Training Centerben gyűlt össze. Az impozáns kulisszák közt, ahol a Lufthansa pilótái és kabinszemélyzete nap mint nap gyakorolnak, az Opel főnöke, Karl-Thomas Neumann és az értékesítési igazgató, Peter Christian Küspert az értékesítési partnerekkel a rendkívül fontos 2016-os évről tárgyaltak.

Az Opel Post is elvegyült a delegációban, hogy megtudja a Palermóból, Budapestről és Madridból érkező kereskedőktől, mit tettek azért, hogy a 4000 európai Opel kereskedő közül a legjobbak közé emelkedjenek. Peter List, az „Euroda” európai Opel kereskedői szövetség vezetője és Ulrich Brass, a német Opel kereskedők szövetségének vezetőségi tagja nyíltan beszélnek a kereskedők közti hangulatról, valamint arról a kihívásról, hogy 2016-ban még több autót adjanak el. A kihívásokról Joey Kelly vendégelőadó is sokat tud mesélni; a zenész és extrém sportoló a sportban mindig próbál a csúcsra törni. Mindegy, hogy gyalog járja be Németországot, a Déli-sark jégsivatagában küzd az elemekkel, vagy egy év alatt nyolc Ironman versenyt teljesít.


 

– Tibor Török –

„Opel Wallis”, Magyarország
Egy kereskedés, 60 munkatárs,
25 éve Opel kereskedő

 

Mit kell tenni ahhoz, hogy egy áttekinthető piacon a legjobbak legyünk? „Ne utánozzunk másokat, hanem mi legyünk azok, akikhez a versenytársak igazodnak.” Negyed évszázada ez Török Tibor Opel kereskedő jelmondata. A vasfüggöny lebontása után Török óriási lehetőséget látott a márkában, mivel az Magyarországon a kezdetek óta népszerű, és az Opel már régen jelen van az országban – a szentgotthárdi motorgyár megépítése óta jelen van.

Török a vállalati filozófiáját egy sikeres futballcsapatéhoz hasonlítja. „Kell egy stratégia, amelyet aztán igen tehetséges és energikus játékosok valósítanak meg.” A budapesti üzletember ennek érdekében erősíti az online marketinget, nagy gondot fordít a szervizszolgáltatás minőségére, és fenntart egy háttérirodát, például könyvelési részleget vagy IT-szolgáltatást, amely leveszi a terhet a szalonban dolgozó munkatársakról. „Az ügyfelek azonnal érzik, ha nem pusztán az eladási számokat, hanem elsősorban az elégedettségüket tartjuk szem előtt.”

 


– Iolanda Riolo –

„Riolo Automobili”, Olaszország
Egy kereskedés, 45 munkatárs,
négy éve Opel kereskedő

 

Iolanda Riolo úgy gondolja, ha valaki autókereskedő az ő hazájában, elsősorban egyetlen tulajdonságra van szüksége: „Olaszországban, és konkrétan itt, a szicíliai Palermóban az emberek megbízható kereskedőket keresnek.” Természetesen magának a terméknek is jó minőségűnek kell lennie, és a reális ár sem mellékes. „De ez az Opelnél különben is magától értetődő, a márkának kiváló az imázsa.” Ha az ország épp egy nehezebb gazdasági időszakot él meg, kemény a versengés a piacon. „Csak az érvényesülhet, aki komoly munkát végez.” Riolo elérte a legjobbat. Palermóban ő az autókereskedése arca. „Mindig készséggel állok minden ügyfél rendelkezésére, amikor a kérdéseikkel és kívánságaikkal keresnek.” Négy évvel a piacra lépés után a „Riolo Automobili” nemsokára újabb kereskedést nyit Palermóban.


01_jolanda-riolo


 full-throttle-16-050

– Peter Christian Küspert –

Az értékesítési és értékesítés
utáni részleg ügyvezetője,

Opel Group GmbH
–––

 „2016 sorsdöntő év az Opel/Vauxhall szempontjából. A mai nap egyfajta felkészítő tábor, ahol a legjobb játékosok készülnek fel erre a fontos időszakra. A cél mindenkiben erős csapatszellem és ambíció kialakítása.”



Egy különleges helyszín: a frankfurti Lufthansa Flight Training Center (LFTC) a nemzetközi légi fuvarozó egyik legnagyobb és legmodernebb képzési központja. A Lufthansa és még a világ 200 további légitársasága képzi itt, a frankfurti repülőtéren nap mint nap a pilótáit és kabinszemélyzetét.


Három kérdés…
– Peter List –

Az „Euroda” európai Opel kereskedők szövetségének elnökéhez


List úr, Ön 4000 Opel/Vauxhall kereskedőt képvisel. Milyen a hangulat?
Mi, kereskedők nagyon örülünk az Opel/Vauxhall pozitív fejlődésének. Úgy gondolom, hogy az előrehaladás egyik döntő tényezője az Opel új vezetőségi csapata. Egy olyan vezetőség, amely óriási bizalommal van a GM-anyavállalat iránt.

Miben optimista?
Az Opel újra sikeres márkává fog válni – az emocionális formatervezéssel és innovatív technológiával készült, kiváló termékeinek köszönhetően.

Kisebb súly, korszerű meghajtás és minden tekintetben okos technológiai megoldások, mint például az intelligens mátrix világítási rendszer. Ezek miatt már számos potenciális flottavásárló került a listára. Különösen a Sports Tourer verziót övezi nagy érdeklődés.

Milyen tapasztalatot szerzett ma?
Igazi ajándék a kereskedőknek, hogy részletesen betekinthetnek a vállalat stratégiájába, és az új modelleket testközelből is megismerhetik. Az Opel visszatérésének útján együtt megyünk végig. Mi, kereskedők készen állunk. Az otthoni csapatomat mindenképpen magammal viszem erre az útra: „Adjatok mindent bele ebben az évben is! Még sok nagyszerű autó vár ránk.”

full-throttle-16-073


 

– Marcin Kanclerz –

„Salony Kanclerz”, Lengyelország
Két kereskedés, 104 munkatárs,
19 éve Opel kereskedő

Lengyelországban több mint 60 Opel kereskedés működik. A legsikeresebb kereskedő közülük a sziléziai Ruda Śląska városában, a gliwicei Opel-gyártól csupán néhány kilométerre lakó Marcin Kanclerz. Kanclerz tavaly több mint 1000 járművet adott el. Ehhez még hozzá jön, hogy a két kereskedése a GM által a vásárlói elégedettség vizsgálata érdekében végzett próbavásárláson, az ún. „Mystery Shopper” próbán kiválóan megfelelt. Stratégiájáról Kanclerz így nyilatkozik: „Az autóvásárlás mindenkinek szép élmény. Az igazi kihívások csak utána kezdődnek.”

A karbantartással kapcsolatos ügyintézésre általában annyira vágynak az ügyfelek, mint „egy fogorvosi vizsgálatra”. Kanclerz bebizonyítja, hogy a vásárlás utáni szolgáltatás nem hogy fájdalommentes, de akár kellemes dolog is lehet: „El szeretnénk nyerni az ügyfelek hűségét, ezért aktívan keressük őket, emlékeztetjük őket az időpontokra, a megbízhatóság és a barátságos ügyfélkezelés mellett pedig kis figyelmességeket, például kávét és süteményt kínálunk nekik.”


full-throttle-16-035 Kopie


Az Opel vezérigazgatója, Karl-Thomas Neumann (balra) az Opel visszatérését egy maratonhoz hasonlítja: „Jól rajtoltunk, de tíz kilométert bárki le tud futni. A középső szakasz keményebb volt, de csak előre koncentrálva haladtunk tovább. 2016-ban elérünk abba a szakaszba, amikor nehéz lesz – de célba fogunk érni.” A zenész és extrém sportoló Joey Kelly (jobbra) azt állítja, hogy igazán nagy akaraterővel bármit el lehet érni. „Az első triatlonomon már az első métereken majdnem megfulladtam. Ma világrekordot tartok azzal, hogy egy év alatt nyolc Ironman versenyt teljesítettem.”

full-throttle-16-016


Az A380-szimulátor tartóoszlopai alatt: az új Astra Sports Tourer


 full-throttle-16-054

– Elisa Gil –

„Agrogil”, Spanyolország
Hét kereskedés, 200 munkatárs,
30 éve Opel kereskedő

Elisa Gil autószalonjaiban az Astra és a Corsa a két legkeresettebb modell. A Madridban és Madrid közelében található kereskedések a legnagyobb értékesítést bonyolító szalonok közé tartoznak Spanyolországban. „Az Opel név” – magyarázza Elisa Gil, – „mifelénk mindenekelőtt a hagyományt és a legkiválóbb német mérnöki munkát jelenti. Ügyfeleink értékelik a termékek minőségét.” Az „Agrogil” pedig vállalatként is egyre növekszik: míg a flottajárművek aránya országszerte az Opel kereskedések ügyleteinek 15%-át teszik ki, addig Elisa Gil vállalatában ez az arány 40 százalék.

Gil elmondása szerint Spanyolországban az autók eladását három tényező befolyásolja: „A formaterv, az ár és az imázs – és mindez ebben a sorrendben.” Emiatt is látja úgy, hogy az Opel kiváló úton halad. „Az Insignia 2008-as megjelenése óta olyan autókat mutatunk be, amelyekre mi, csakúgy mint – és ez nem kevésbé fontos – az ügyfeleink, hihetetlenül büszkék vagyunk.”


 

– Joey Kelly –

Extrém sportoló, zenész és vezető
–––

„Nincsenek határok. Eleinte nem volt ritka, hogy a közönségünk csak egy főből állt. Később a Kelly Family-vel megtöltöttünk egy egész stadiont, és 50 000 nézőnek játszottunk.”

 

 

 full-throttle-16-053


 

full-throttle-16-082

Három kérdés…
– Ulrich Brass –
A Brass-Csoport ügyvezetője, és a német
Opel kereskedők szövetségének vezetőségi tagja


Mennyire indult neki optimistán a 2016-os évnek?
A kereskedők hangulata az Opel által a piacra bevezetett új termékek tekintetében várakozásteljes, sőt néha eufórikus. Persze kétségtelen, hogy a 2016-ra kitűzött célok óriási kihívást jelentenek. Főként azért, mert egy stagnáló piaci környezet felé haladunk.

Három év után újra lendületben: mennyire lesz nehéz a piaci részesedést ismét növelni?
Csak annyit mondhatok: mindent megteszünk annak érdekében, hogy 2016-ban még több autót adjunk el. Az autók rég nem voltak ilyen jók.

 Az Astra különösen fontos szerepet játszik ebben a mindannyiunk számára fontos évben. A kompakt járművek szegmensében erős a versengés. Az új Astrával azonban komoly ütőkártya van a kezünkben.

Mennyire fontosak az ilyen rendezvények, mint például a mai TOP100 kongresszus?
Nagyon fontosak. Le a kalappal az Opel előtt az ötletért és a megvalósításért. Ez a rendezvény hangsúlyozza, hogy mi – a gyártó és a kereskedők – együtt haladunk az Opel visszatérésének útján. Ma itt egy olyan Opel-vezetőséget ismertünk meg, akik szívvel-lélekkel dolgoznak az ügyön.


full-throttle-16-070 Kopie


Beszállás a szimulátorba: fiatal pilótajelöltek készen állnak arra, hogy a kereskedőket a Piper PA-42 Cheyenne fedélzetén repülési magasságba repítsék.

 



Kellemes, lélekemelő dzsesszene: a vacsorához a „Luka Soul” zenekar biztosítja a zenét, a mikrofonnál Kati Camara énekel.

 

Evista Online
Buy Premarin
Buy Provera Online
http://allergyremediesonline.org/medrol/

Szövegek: Andreas Wollny, Tina Henze; Fotók: David Strassburger