Még lehet jelentkezni
a gépészmérnök-képzésre

 

 

Nyugat-Magyarországi Egyemtem
Savaria Egyetemi Központ:

9700 Szombathely, Károlyi Gáspár tér 4.
Pf.: 170

Telefonszám: 94/504-300
E-mail cím: szki@sek.nyme.hu

 


601517_232548180235264_215096789_n


 

gepesz_1

A nagyapjuk műhelyében szerelgettek gyerekkorukban


A duális képzés jó átmenet az iskolapad és a munka világa között. A legelső évfolyamban, 2015/16-os tanévben az Opel Szentgotthárd Kft. 10 hallgatót fogadott az egyetemi képzés fontos partnercégeként. A 2016/17-es tanévben is vállalja 10 duális gépészmérnök hallgató gyakorlati oktatását.

A gépészmérnöki BSc képzés hagyományos és duális formában történik. Az elmélet mindenki számára ugyanaz, de a hagyományos képzésben 12 hét gyakorlat van a teljes képzés során (nyaranta 3–3–6 hét), a duális képzésben 22 hét/tanév vállalati gyakorlat valósul meg.

A duális gépészmérnöki BSc képzést a régió munkaerő-piaci igényei alapján indították el a térség meghatározó járműipari vállalataival, így az Opel Szentgotthárd Kft.-vel is együttműködésben.

A gépészmérnöki szak elvégzése hosszú távon jó elhelyezkedési lehetőséget biztosít, a duális hallgató a partnercégeknél a legjobb szakemberektől tanul, a legújabb technológiákat, termelési folyamatokat ismeri meg. Legalább havi 67 ezer forint juttatást kap a szerződő cégtől. Ha a havi mérések során jól teljesít, munkalehetőséget ajánlanak neki végzéskor. A régióban ez a legmodernebb képzés, amely lényegében a családokat is támogatja a gyerekek taníttatása során. A vállalatoktól kapott havi összegeket kiegészíti az egyetemen megszerezhető tanulmányi és szociális ösztöndíj.

 


gepesz_2

A nagyapjuk műhelyében szerelgettek gyerekkorukban


 

A duális gépészmérnök-képzés 2016/17-es tanévére még lehet jelentkezni a www.szombathelyigepesz.hu internetes felületen, ahol a felsorolt partnercégek közül kell megjelölni hármat. Ezt követően a cég behívja interjúra a jelentkezőt, majd értesíti, hogy a sikeres egyetemi felvételi után azonnal köt vele duális képzésre vonatkozó szerződést vagy várólistára kerül. A következő teendő: jelentkezni a Nyugat-magyarországi Egyetem gépészmérnöki BSc alapszakára a központi felvételi eljárás keretében, idén február 15. a határidő.

 

 

Ovral G Online
Buy Duphaston
Buy Periactin Online
http://allergyremediesonline.org/phenergan/