Tovább száguld a Zaporozsec

„Valóban nagyon sűrű időszakon vagyunk túl, és talán még sűrűbb áll előttünk. Tavaly télen vettük fel a lemezt és decemberben ki is adtuk, hogy a karácsonyfák alá kerülhessen a legnagyobb fanoknak. Na jó, volt más oka is a decemberi megjelenésnek, mégpedig az albumon lévő Tom Odell feldolgozás (Azon az éjszakán). Ennél a dalnál meg kellett várnunk, míg a zenész kiadója rábólint a projektre, amit egyébként örömmel és rekord gyorsasággal megtett. Ha két nappal később jelzett volna vissza, akkor a szám nélkül adtuk volna ki a lemezt.

Az előbb említett számot ezután, beküldtük az MR2 Petőfi rádióba, ami aztán „agyba-főbe” játszani kezdte. Ez hatalmas öröm volt számunkra.

Igaz volt már számunk, ami napi rotációban ment (Mr. Gorszky, Zuhanás stb.), de ez mégis más volt, hisz volt olyan időszak, hogy napi háromszor lement a dal. Ezt már csak az tudta tetézni, hogy bekerültünk a Top 30-as listába, ráadásul a dal hétről hétre jobb helyezést ért el. Majd egyszer csak hallottuk a rádióban, hogy új dal került az élre, és ez nem más, mint az Azon az éjszakán. Fantasztikus érzés volt! Az pedig, hogy utána még két hétig maradtunk a „trónon” egyszerűen elképzelhetetlen még most is. Ennél csak az csodálatosabb, amikor egy koncerten a közönség egy emberként énekli a számot”, mesélte Máté, akit arról is megkérdeztünk, hogy milyen tapasztalatokat hozott a zenekar számára a Nagy-Szín-Pad elnevezésű tehetségmutató.

(A Petőfi Rádió, a VOLT Produkció és a Sziget Szervezőiroda idén harmadik alkalommal indította el a programot, amely célja, hogy már ismert, népszerű, rendszeresen koncertező, fesztiválokon szereplő és a Petőfi Rádió műsorában is gyakran jelenlévő zenekarokat, előadókat a jelenleginél jóval nagyobb ismertséghez segítsen.)

 


02_zaporozsec_2117


„Nagyon sok munka volt, és olyan szemszögekből is készülnünk kellett a produkcióra, amik eddig nem voltak annyira előtérben (színpadi mozgás, kommunikáció a közönséggel, meg ilyesmik). Ez kihívás volt, de szerintem abszolút jól vettük az akadályokat, és sokat fejlődött a zenekar e tekintetben is.

Elégedettek vagyunk, amit elterveztünk sikerült. Persze voltak, kisebb hibák, de ez természetes. Én az izgalom és a „drukk” számlájára írom ezeket. Hozzá kell tenni azt is, hogy korábban 50-60 perces koncerteket adtunk, ez pedig egy 80 perces műsor volt. Ez nem csak szellemi jelenlétet kívánt, hanem komoly fizikai terhelést is jelentett, amire egyébként készültünk is keményen. A basszusgitárosunk, Papp Dávid ugyanis testnevelő tanárként praktizál, így könnyedén összerakott egy edzéstervet mindenkinek.

A zsűritől jobbára pozitív visszajelzéseket kaptunk, rögtön a koncert után például Lévay Balázs értékelte a produkciónkat, aki egyébként szkeptikusan állt a zenekarhoz, de elmondása szerint pozitívan csalódott.

Természetesen kaptunk hideget is, de ez az ilyen zsűrizős rendezvényeken elő szokott fordulni.

Végül, mint tudjátok, nem kerültünk be a döntőbe, de ettől nem keseredtünk el, nyomjuk tovább és igyekszünk fejlődni, hasznosítva azokat a tapasztalatokat és építő kritikákat, amit a Nagy-Szín-Pad Tehetségmutatón szereztünk.”

S, hogy mit hoz a közeljövő a Zaporozsec számára? Nos, Máté elmondása szerint sok-sok koncertet.

„Nem fogunk unatkozni, sok koncert lesz a nyáron, van ahol visszatérő, van ahol új vendégként lépünk fel. Ott leszünk a nagy fesztiválokon (Sziget, Volt, Strand fesztivál), és például a Nagyon Balaton rendezvénysorozaton is fellépünk. Még ezek előtt lesz egy lemezbemutató koncertünk Budapesten az A38 hajón június 15-én, ahova szeretettel várunk Mindenkit.

Ezeken kívül lesznek koncertjeink a környéken is, többek közt Szentgotthárdon, de megyünk Miskolcra, Répcelakra, és még pár számunkra távolabbi helyre is.”

03_zaporozsec_2361

Mátétól természetesen azt is megkérdeztük, hogy miként éli, élik meg a növekvő népszerűséget? S, hogy a gyári kollégák mit szólnak, hogy egyre jobban fut a szekér?„Abszolút jól éljük meg – felelte Máté.  „Jó érzés, amikor lejövünk a színpadról és fotókat, aláírásokat, vagy épp egy pár dobverőt kérnek a rajongók. Kicsit hihetetlen is, hogy valaki azért jön a színpad mögé, hogy begyűjtse az dobverőmet, aláírásomat, vagy készítsen egy fotót a csapattal.Ami még fontosabb, hogy amikor a színpadon vagyunk, hatalmas energiát adnak azzal, hogy együtt mozognak, énekelnek, buliznak velünk. Az érzés leírhatatlan.A kollégáim abszolút jól állnak hozzá, van, aki rendszeresen gratulál, ha a rádióban szólunk. Sokan kérdezték, hogy lehet szavazni a Nagy-Szín-Padon.

Ezúton is köszönjük Mindenkinek, aki szavazott ránk! De volt olyan is, hogy egy telefon megcsörrent és az Emszercénégyzet c. dalunk volt a csengőhang. Ezek nagyon fel tudnak dobni a napi munka folyamán.

Ovral G Online
Buy Estrace Online
Buy Clarinex without Prescription
http://allergyremediesonline.org/xopenex/