Küzdelmes meccsek a focikupán

A hazai gépjárműipar élvonalában álló vállalkozások az említett szombaton nem a szakmájukban, hanem kikapcsolódásképpen műfüves pályákon készültek bizonyításra, amelyhez ideális színhelyet biztosított számukra a II. Automotive Foci Kupának otthont adó mátyásföldi Ikarus Sportpálya.

A félszáznál is jóval több, egészen pontosan 56 csapat színeiben félezernél is több focibarát lépett pályára a XVI. kerület büszkeségei közé tartozó sportpályán, ahol nem sokkal reggel 9 óra után nyolc pályán kezdődtek meg a küzdelmek. A csoportmérkőzések 15 percig tartottak, s aztán ugyanilyen hosszúak voltak az összecsapások a torna egyenes kieséses szakaszában is. Minden csoportból az első két helyezett jutott tovább, de a lebonyolítási rendnek köszönhetően a kiesők is legalább hat meccset játszhattak. A szervezők rengeteg gyermekprogrammal készültek, így az esemény igazi családi nappá vált.

A szervezők nyolc csoportba osztották a csapatokat, amelyek tehát körmérkőzéses rendszerben döntöttek a továbbjutásról. Csapatunk az A-csoportba került, ahol a Szkaliczki és Társai Kft., a Delphi Connections Systems Hungary Kft., a Benteler Autótechnika Kft., az AUTOLIV Kft., a Wescast Hungary Autóipari Zrt. és a Federal Mogul Hungary Kft. együtteseivel mérkőzött meg, s végül több nagy csata után csoport másodikként jutott a legjobb 16 közé. A kieséses rendszerben már kevesebb sikerrel jártak focistáink, akik azonban így is büszkék lehetnek teljesítményükre.

A csapat tagjai: Szabó György (csapatkapitány), Tomasics Péter, Ács Levente, Gierling György, Mikos Balázs, Bartakovics Ferenc, Marton László, Pukhely Zoltán, Molnár Máté, Varga Zoltán.