Színházi kikapcsolódás

Az Üzemi Tanács a vállalat által biztosított kulturális keret terhére folyamatosan támogatja a dolgozókat szabadidejük aktív eltöltésében. Az elkövetkezendő hetekben három előadást is láthatnak – térítésmentesen – azok a dolgozók, akik a megadott módon regisztráltak.

A 2017. május 24-én, szerdán 19 órai kezdettel a szombathelyi Weöres Sándor színházzal kötött együttműködés keretében Molière: Tartuffe című vígjátékát tekinthették meg dolgozóink.

Molière darabját megírása után azonnal betiltották, pedig a szerző céltáblája nem a vallás vagy a papság volt, hanem azok, akik az emberi gyengeséget, kiszolgáltatottságot vagy butaságot kihasználva, a hit álarcában egyéni érdekeiket érvényesítik.

A jómódú, családos Orgon egy szép napon befogad házába egy idegent, akivel a templomban találkozik. Tartuffe erényes férfi, már-már szent, tanításait Orgon elbűvölten követi, és erre kényszeríti feleségét és gyermekeit is. Annyira a befolyása alá kerül, hogy egész vagyonát neki adja. Megbolondult – mondják rá elképedt szerettei, akik sikertelenül próbálják kimozdítani vakhitéből. Mert hiába a jó szó, észérv, hitvesi szeretet, Orgon nem hallgat másra, csak Tartuffe-re, és húzza maga után a családját is a szakadék széléig, sőt még azon is túl.

tartuffe1

tartuffe2

 

volpone1

Galerie

A darabot Béres Attila rendezte, a főbb szerepekben Mertz Tibor, Bajomi Nagy György, Nagy Cili, Edvi Henrietta, Csonka Szilvia, Kenderes Csaba lépnek színre.
2017 június 8-án, csütörtökön 19 órai kezdettel ugyancsak a Weöres Sándor Színházban Ben Jonson: Volpone című darabját láthatják dolgozóink.

A Shakespeare-kortárs Ben Jonson színműve, a Volpone vagy a pénz komédiája (1606), az angol irodalom egyik legtöbbet játszott, legjelentősebb komédiája. Volpone (Jordán Tamás), a velencei nemes ember haldoklást színlel, hogy rászedje „barátait“, akik a vagyonára pályáznak. Egymás után látogatják meg az ágyában fekvő Volponét, gazdag ajándékokkal halmozva el, remélve, hogy kizárólagos örökösévé teszi meg őket. Volpone szolgája, Mosca (Bányai Kelemen Barna), mindenben segíti-szolgálja szélhámos gazdáját. Az előadást Alföldi Róbert rendezi, aki a Makrancos hölgy fájdalmasan szép, merész humorú előadása után egy újabb reneszánsz komédiát állít a szombathelyi Weöres Sándor Színház színpadára.

A zalaegerszegi Hevesi Sándor színházzal együttműködve június 1-jén, csütörtökön, 19 órai kezdettel  a  József Attila színház vendégjátékában a Veszek egy éjszakát című előadást nézhetik meg a kollégák. A Verebes József által rendezett darab szórakoztató vígjáték a szerelemről, a pénz és a polgári erkölcs küzdelméről.

 

 

Diflucan Online
Buy Advair
Buy Combivent without Prescription
http://allergyremediesonline.org/spiriva/