Hatodszor is AlteRába!

Idén, egész pontosan július 14. és 18. között, immár 6. alkalommal szervezik meg – ahogy a látogatók és a zenekarok is nevezik – az „ország legnagyobb kerti partiját“, vagyis, az AlteRába fesztivált. Az Opel által támogatott „zenemaratonon” a magyar koncertzenekarok legjobbjai lépnek színpadra. A kisszínpad cégünk nevét viseli, ahol a szentgotthárdi, opeles érdekeltségű Zaporozsec is fellép.

 

 

A fellépő zenekarok között több jubiláns is akad, a Vad Fruttik és a Kiscsillag 10, az Ismerős Arcok, a 30Y, és a Depresszió 15, a Heaven Street Seven pedig 20 éves születésnapját ünnepli! Utóbbi zenekar sajnos búcsúzik is a közönségtől!

Rajtuk kívül 2015-ben még itt lesz a fesztiválon, a Rába Szabadidőcentrumban: Péterfy Bori & LOVE Band, Anna and the Barbies, Ossian, Lord, Pál Utcai Fiúk, PASO, Alvin és a Mókusok, Supernem, FISH!, Ivan and the Parazol, Ocho Macho, Magashegyi Underground, Odett, Firkin, Ed Philips and the Memphis Patrol, Kardos Horváth János, Mátyás Attila Band, Auróra, Hetedik Ég, ZPZ, Haelo, Anonym Projekt, a szentgotthárdi Zaporozsec, Soulwave, Karak, Tesco Disco, Whitenegro, Johnny.

Mint Hegedűs László fesztiváligazgatótól megtudtuk: az idei fesztivál ebben a formájában az utolsó lesz. Jövőre leginkább majd a Rába-parti helyszín felépítése és arculata változik meg, a családias hangulat azonban marad! Hegedűs László hozzátette: a közönség igényeit követve azonban már idén is érezhető lesz néhány változás.

 

 

Alterába – Picture On karöltés és kedvezmények

Az Alterába Fesztivál már több éve együttműködik a bildeini Picture On fesztivállal. Idén a jegyárusításon már közösen dolgoznak a szervezők, s ez átjárhatóságot nyit a két fesztivál között.

Hegedüs László elmondta, az AlteRába eltökélt szándéka a bérletek és napijegyek árainak befagyasztása, ezzel is szeretnék elérni az állandó vendégkör megtartását.

 

alteraba_3

 

Egy korábbi sajtótájékoztatón elhangzottak szerint: az AlteRába költségvetése 25 millió forint, aminek kb. 70%-át a jegybevételek fedezik. A költségek 12%-a szponzori pénzekből származik. A Nemzeti Kulturális Alap idén 1 millió 100 ezer forinttal járult hozzá a fesztivál létrejöttéhez. 3,5 millió forint szponzorok által finanszírozott, de ezt az összeget szeretnék kb. 6 millióra emelni az elkövetkezendőkben. A fesztivál főbb támogatója a Körmendi Kulturális Központ, a GYSEV, a Diákhitel Központ és az Opel is!

  • Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy tavaly óta az Opel is támogatja a rendezvényt. Köszönjük a segítséget, rendkívül jó érzés, hogy egy ilyen nagy cég mellénk állt. Mindent megteszünk, hogy megháláljuk a vállalat bizalmát, egyebek mellett szórólapokon, plakátokon és a honalapom is népszerűsítjük az Opelt. Aligha akad, olyan fesztiválozó, aki az AlteRábán nem találkozik az Opel nevével – közölte Hegedűs László.

Végül néhány praktikus információ:

A Fesztivál Taxi idén is fuvarozza a fesztiválozóknak, a kempingezők pedig az idén is számíthatnak a Szentgotthárdi Spa & Wellness belépőjegyeire, valamint számos egyéb ajándékra. Sátrazni ezúttal is rendkívül kedvezményes feltételekkel lehet a Bárkaházban a Körmendi Kulturális Központ jóvoltából.

A GYSEV féláron utaztatja a fesztiválozókat! Hajrá!

 

alteraba_6

alteraba_7

 

Díjazták az AlteRábát!

A ProArt 2014-re vonatkozó szavazásán a körmendi AlteRába lett az év fesztiválja, az A38 hajó az év budapesti klubja, a soproni Helynekem pedig az év vidéki klubja. Szavazni a zenekaroknak és stábjuknak, szakmabelieknek volt lehetősége, így még nagyobb értéket képvisel a díj.

Szempontként jelölték meg a szerződések betartását, a körülményeket, az idősávok betartását, az Artisjus bejelentést, a biztonságot, hang- és fénytechnikát, a zenekari kifizetéseket, alapvetően a háttérmunkákat és hangulatot. Így a szakmai csapat mellett, a Borbély Security, a P-Sound hang-, és Fénytechnika, valamint a Tomamoore Hangtechnika is méltán lehet büszke munkájára!

Hegedűs László elmondása szerint a zenekarok ebben az esztendőben is kiemelt figyelmet kapnak, hiszen a fesztiválszervezők filozófiája, hogy ha a zenész jól érzi magát, akkor a közönség még extrább programot kap!

 

alteraba_5

 

 

 

 

 

Estrace Online
Buy Pulmicort Online
Buy Sterapred without Prescription
http://allergyremediesonline.org/theophylline/