Kihívások napi szinten

Pintér Szabolcs Veszprémben szerzett először vegyészmérnöki, majd később posztgraduális képzés keretein belül környezetvédelmi diplomát, s 2000 óta erősíti az Opel szentgotthárdi csapatát. Gyárunkban annak idején támogató területen kezdte szakmai pályafutását: eleinte vegyi anyagokkal, azt követően pedig hulladékgazdálkodással, majd környezetvédelemmel (többek között az ISO 1400 környezetirányítási rendszerrel) foglalkozott. Később a szerszám-menedzsment alvállalkozójának koordinálási feladatait látta el.

„Azt mondhatom, hogy évről évre bővült a felelősségi területem, lépésről lépésre haladtam előre” – elevenítette fel pályafutása kezdeti szakaszait Pintér Szabolcs, aki 2008-ban központi funkcióba került: ő lett a vezetője a környezetvédelmi mérnökök által alkotott két európai team egyikének.

Két év után újabb váltás következett, Szabolcs a gyártásba, egész pontosan a Family 1-es hengerfejgyártó és -összeszerelő terület élére került.


„Fam 1-es tevékenységem idején kezdődött meg az első Flex motor, az MGE 1.6 típus hengerfejének gyártási integrációja a kettes hengerfej-gyártósorra, így már a kezdetekkor sikerült a Flex-es életbe is belekóstolnom” – mesélte Szabolcs, aki számára négy év után újabb komoly kihívás következett.

A vállalatnál ugyanis ekkor vonták össze a munka-, illetve a környezetvédelmet, s az egy szervezetbe integrált két terület vezetésével Pintér Szabolcsot bízta meg a gyár vezetése. (Az összevonásról és az ezzel járó munkáról annak idején az opelpost.hu is beszámolt: https://opelpost.com/07/2014/kockazat-el-van-vetve).

Elmondása szerint nagyon jól érezte magát az említett szakterületen, amikor is tavaly ősszel vezetői felkérték a szereldei területek vezetésére.

„Váratlanul ért, ugyanakkor már az első pillanatban nagy megtiszteltetésnek tartottam, hogy vezetőim engem jelöltek a feladatra. Minden váltás nehéz, hisz új kihívásokkal kell szembenézni egy változó környezetben, ami próbára teszi az embert. De bíztam magamban, és úgy döntöttem, hogy vállalom a megbízást. Azt gondolom, az új kihívások, a professzionális munka mind új motivációt ad a mindennapjaimban. Mint említettem, a vezetők bizalma mellett segített a döntésben, hogy a csapat egy részét a Family 1-ből ismertem, számos kollégával napi kapcsolatban voltam, s láttam, hogy egy összetartó, jó csapat élére kerülök” – engedett bepillantást a döntés kulisszái mögé Pintér Szabolcs.

Szabolcs végül tavaly novemberben vette át a szereldei területek vezetését, így azóta ő felel a Flex szerelősorok, a Remain (váltófelújítás) és az Allison, valamint a Family 1-es szerelő területek működéséért.


„Számtalan napi feladattal kell megbirkózni. Nagy kihívás. A termelést a piaci folyamatokhoz igazodva flexibilissé kell tenni. Ennek koordinálása szintén komoly csapatmunkát kíván. További kihívás, hogy termelési vezetőként nem egy szakterületre kell specializálódni, továbbá jó szervezőnek is kell lenni. Nem beszélve arról, hogy bármi is történik, fontos az azonnali reakció, a gyors döntés, intézkedés. És itt mindenképpen szeretném kiemelni, hogy nagy-nagy segítségemre van az engem körülvevő szakértői csapat, a döntések meghozatalánál nagyon jól lehet támaszkodni a kollégák szakmai ismereteire. Ráadásul azt tapasztalom, hogy a csapatban erős a kohézió, s mindenki magas szinten dolgozik azon, hogy közösen oldjuk meg a feladatokat. Ugyanakkor a munkatársaim mellett a termelési terület széles körű támogatása is nélkülözhetetlen a mindennapok során. Tulajdonképpen egy jól felépített és hatékonyan működtetett komplex rendszer nélkül nem biztosítható sem a versenyképességünk fenntartása, sem az, hogy a vevőink minőségi és mennyiségi szempontból is megfelelő termékeket kapjanak.

Egy szó mint száz, a terület működése, s ugyanígy az irányítása is széles körű kereszt-funkcionális munkát igényel, s ez nálunk szerencsére így is van” – fogalmazott Pintér Szabolcs, hozzátéve: napi szinten próbál minél több tudást szerezni, és a lehető legjobban koncentrálni a munkájára.

Mint mondja, ez csak és kizárólag úgy és akkor lehetséges, ha „rendben van a hátország”. Márpedig elmondása szerint a családja komoly stabilitást ad számára, így a munkájában képes száz százalékosan odatenni magát.

Dostinex Online
Buy Levonorgestrel
Buy Combivent Online
Buy Symbicort without Prescription