Szimpatikus találkozások

01_schmal

A sztár pirosat visel. Mit is viselhetne mást? 2015. szeptember 15., pontban 9 óra. Az új Astra előgördül a sarkon, majd felmegy a rámpán az óriási IAA-színpadra. A kompakt osztály legfiatalabb generációjának kormányánál nem más, mint Karl-Thomas Neumann ül. Az Opel-igazgató szinte rögtön a lényegre tér: „Az új Astra a legjobb Opel, amelyet valaha megépítettünk” – köszönti a világ minden részéről érkező 500 újságírót.

A felvillanó vakuk visszatükröződnek a feketén ragyogó padlóról és a tükörfelületű mennyezetről – és a vakuk kereszttüzében a GM ügyvezető igazgatója, Mary Barra lép a színpadra, hogy az Opel Csoport vezérigazgatójával együtt leplezzék le a második világpremiert is: az Astra Sports Tourert. Mary Barra bejelenti a termékoffenzíva felgyorsítását: „2016 és 2020 között összesen 29 új Opel/Vauxhall járművet fogunk bevezetni a piacra – többek között egy elektromos járművet és az Insignia mellé egy második zászlóshajót.” A sajtófotósok csoportokban gyülekeznek a GM ügyvezető igazgatója és az Opel-vezérigazgatója körül, felállítják a kamerákat az interjúkhoz, és közelebbről is felfedezik a premiermodelleket.

 

Barangolás a 3300 négyzetméteres Astra-univerzumban:

 

 01


 

„Megismertem az Opel-vezérigazgatót, aki legalább annyira hiteles, mint a Twiterre írt bejegyzései.”

  • Tobias Uffmann –
    Karl-Thomas Neumann követője a Twitteren

2015_IAA_058_

A CSIRIPELŐ DÍSZVENDÉG
Tobias Uffmann nevetve közeledik a színpad felől. Hogyan került Karl-Thomas Neumann mellé az Astra-univerzum sajtótájékoztatójára? „Nagyon egyszerűen: az Opel vezérigazgatója kiírta a Twitterére, hogy aki az IAA-ra szeretne vele menni, válaszoljon neki, amilyen gyorsan csak tud – és én így tettem.” A 36 éves férfi egyike az Opel igazgató 10 000 „követőjének” a Twitteren. „Megismertem az Opel-vezérigazgatót, aki legalább annyira hiteles, mint a Twiterre írt bejegyzései” – mondja Uffmann, akinek egyébként nincs Opelje. A kommunikációs ágazatban dolgozik, ezért követi az üzenetküldő szolgáltatások trendjeit és az újabb fejlesztéseket. „Nagyon izgalmas az Opel márka visszatérését figyelemmel kísérni.” Uffmann a nemzetközi sajtó előtt, vakuk kereszttüzében lépett fel a nagyszínpadra, és meglepően lazán viselte a szereplést. „Felejthetetlen élmény volt – örülök, hogy itt lehettem.”

 

03_schmal

2015_IAA_052_

2015_IAA_070_

 

2015_IAA_049_

 

01_schmal

 

 2015_IAA_065_

A 110-SZÁZALÉKOS FÉRFI
Mindenki ismeri, mindenki fél tőle: a híres-hírhedt Murphy-törvény. Heiko Rettig is tiszteletben tartja, de mivel minőségbiztosítási munkatársaival munkájukat lelkiismeretesen végezték, teljesen nyugodt. „Azokat a járműveket, amelyeket egy ilyen vásárra viszünk bemutatni, nem 100, hanem 110 százalékosan ellenőrizzük” – tudja ezt a minőségbiztosítási szakértő is. Ha valamilyen probléma lép fel, arra munkatársaival azonnal meghozzák a megfelelő intézkedéseket: „Karcolások, horpadások, vagy akár lapos gumi – mindenre figyelni kell.” A járművek egyes elektromos rendszereit mindig szándékosan kikapcsolják – erre a sorsra jut többek közt a kürt, a tolótető és az elektromos ablakemelő, de a tanksapkát is lezárják. „Így senki nem sérülhet meg, és nem csinálhat butaságokat.”

Mielőtt Karl-Thomas Neumann az Astra bemutatóján élőben bemutatja, hogyan tudja Apple Watch okosórájával be- és kikapcsolni az Opel LED-mátrix világítását, a minőségbiztosítási szakértőknek ezeket a rendszereket még egyszer ellenőrizniük kell. Így végül Murphy törvénye nem lép életbe.

 02


 

„Azokat a járműveket, amelyeket egy ilyen vásárra viszünk bemutatni, nem 100, hanem 110 százalékosan ellenőrizzük.”

– Heiko Rettig –
Az Opel minőségbiztosítási csapatának munkatársa

01_schmal

 03


 

„Óriási az érdeklődés az új OnStar asszisztens iránt az IAA látogatóinak körében.”

– Christian Bergmann –
Az Opel OnStar házigazdája

 2015_IAA_077_

AZ EURÓPAI ONSTAR-UTAZÓ
Nézd csak: az Astra-univerzum legfényesebb csillaga a színpad mellett ragyog! Ebben a „Light Car”-ban, azaz „fényautóban” pedig éppen Christian Bergmann ismerteti az érdeklődőknek az Opel OnStar szolgáltatást, az új Astra személyi online- és szervizasszisztensét. „Óriási az érdeklődés” – mondja a téma házigazdája. „Különösen az útvonalak letöltéséről és a vészhelyzeti hívásról kérnek részletes tájékoztatást.” Ahhoz, hogy a rendszert szemléletesen és alaposan be tudja mutatni, Christian Bergmann nem csak elméletben készült fel. „Februárban és márciusban átautóztam egész Európát az OnStarral, és a lutoni OnStar-központ kollégáival néhány baleseti helyzetet is eljátszottunk.” És ez még nem minden: nem csak hogy tudja, miről beszél, de azt több nyelven el is tudja magyarázni.

01_schmal

 

 

03_schmal

2015_IAA_110_

02_schmal

 

 2015_IAA_144_

A MOTOROK MINDENTUDÓJA
Ottlétük nagy részét a motorháztető alatt elrejtve töltik, pedig egy ilyen autószalonon nekik is az első sorban, a figyelem középpontjában kellene lenniük: igen, a motorokról beszélünk. És a működésükről. Ilyen tökéletesen előkészített állapotban akár a nappaliba is kiállíthatnánk az új, teljes egészében alumíniumból készült hajtóművet, az 1.4 Ecotec közvetlen befecskendezésű turbófeltöltős motort. A hajtóművek vezető mérnöke, Matthias Alt mindig örül, hogy ilyen sok látogató érdeklődik a motorok iránt: „Azt gondoltam, hogy az új Astra wellness ülései és a mátrixvilágítása kapják majd a legtöbb figyelmet.” De sok kérdés érkezik a három benzinmotorra vonatkozóan is. „Nyilvánvaló, hogy ha más gyártók képviselői is eljönnek, akkor mély, szakmai témákba is belemerülünk. Például, hogy hogyan csökkentettük tovább a súrlódási ellenállást.”

 

 04


 

„Egy kicsit meg is lepődtem, mennyire érdeklődnek a látogatók az új motorjaink iránt. Természetesen örülök ennek.”

– Matthias Alt –
A hajtóművek vezető mérnöke

01_schmal

 

ÜDVÖZLET AZ UNIVERZUMBÓL
Nocsak, közvetlenül a Vivaro Surf Concept mellett áll egy szögletes, fekete doboz. Nyilván itt olvashatjuk el a szabadidős furgonra vonatkozó adatokat. De amint a beépített képernyőre néz az ember, egy kattanást hallat a berendezés. Az információs pont egyben fényképező fülkeként is üzemel, hogy e-mailben küldhesse el üdvözletét az Opel standjáról.


 Karte

 

 05


2015_IAA_147_

2015_IAA_152_

↑ A szabadidős furgon számos előnyt kínál: Robin Stauche a hátsó ülésről böngészik az interneten (felső kép). Ide aztán sok minden befér: az akár négy köbméteres csomagtérben sok minden elfér (alsó kép).

 2015_IAA_149_

ŐK, AKIK JOBBAN TUDJÁK

Csak álldogálnak és jól néznek ki. Ezt csak az új Astra, a Vivaro Surf Concept és társaik engedhetik meg maguknak. Az autókat ismertető 70 fiatalembernek és hölgynek sokkal több a feladata: hozzáértő módon kell tájékoztatniuk a látogatókat. Hogyan működik az új mátrix LED-világítás? És az új komfortos vezetőülés? Na és az IntelliLink információs és szórakoztató rendszer?

 

„Rengeteg funkció van – mindannyian egy vagy két járműre specializáltuk magunkat” – meséli Robin Stauche, aki Leonie Roth-tal együtt a Vivaro Surf Conceptről tájékoztatja a látogatókat. „Több napig memorizáltuk Rüsselsheimben a részleteket” – mondja. Na, gyerünk! 15 perc folyamatos tájékoztatás és a Wifi csatlakozási pontnál való internetes kutakodás után egyértelmű: a Surf Concept rengeteg szórakozást nyújt – és az Opel házigazdái bizonyára sok mindent meg tudnak mutatni.

03_schmal

 

 2015_IAA_159_

A BELSŐ SZEMLÉLETTEL RENDELKEZŐ TERVEZŐ
Kinyitja az ajtót, beül, és nevetve ismerteti munkája gyümölcsét Karim Giordimaina, az Interior Design (belső kialakítás) részleg igazgatója. „Az új Astra szemléletes bizonyíték arra, hogy mire gondolunk, amikor azt mondjuk, hogy a német mérnöki tudományt művészi, szoborszerű dizájnnal szeretnénk ötvözni.” A belső kialakítás szakértőjeként szinte kizárólag „belülről kifelé” kell ismertetnie az autót, igaz, hogy „megint csak a különböző okostelefonok csatlakoztathatóságán van a hangsúly, de ezt az új Astrában gond nélkül meg tudjuk oldani.” Persze azok sem maradnak válasz nélkül, akik például a járműben levő tárolóhelyekről érdeklődnek. „Ha valaki arra kíváncsi, hová teheti a napszemüvegét – nem gond, megmutatom neki.”

 6


 

„Egy rendkívül professzionális, de ugyanakkor szórakoztató bemutatót tartottunk.”

– Karim Giordimaina –
Az Interior Design (belső tervezés) igazgatója

01_schmal

 07


 

„Ennyi luxus még sosem volt a kompakt autókban.”

  • Andrew Leuchtmann –
    a GME Interiors vezetője

 

 2015_IAA_128_

AZ OPEL ÜLÉSEK PÁPÁJA
Az autó belső terében ez foglalja el a legnagyobb helyet, és néha ez a legdrágább is. Sőt, Andrew Leuchtmann szavaival élve, ez a legrafináltabb is: az ülésrendszer. Az új Astra kitűnő, biztonságos és komfortos ülése mindenképpen az. „A vezetőt biztonságosan a helyén tartja, és kíméli a hátát, de ez nem minden. Az ülés hűt, melegít és masszíroz is“ – sorolja az egyes funkciókat a GME Interiors vezetője. „Ennyi luxus még sosem volt a kompakt autókban.“ Az Opel mérnöke 23 éve dolgozik ülésekkel, és tizenkét éve nagy lelkesedéssel felel a továbbfejlesztésért. Az Astra teljes egészében újratervezett ülésrendszerén majdnem öt évig dolgozott egy több mint 100 szakértőből álló csapat. „A legújabb csúcstechnológiájú anyagokat alkalmazva az ülésszerkezet nem csak biztonságosabbá és stabilabbá, hanem könnyebbé is vált” – tájékoztat Leuchtmann. Az új ülés elődeinél tíz kilóval lett könnyebb.

 

 

03_schmal

 

 2015_IAA_170_

AZ UNIVERZUM URA
Az „Astra-univerzum ura” – vékony, magas testalkatú, barátságos arcvonású férfi – siet a ragyogó fekete padlón. A legtöbb kiállítási napon Michael Süßenberger és a vele dolgozó német marketingcsapat uralták a standot. A kezükben fut össze minden szál: a hostessek műszakbeosztása, a járművek rendelkezésre állása, a sajtótájékoztató után a stand átépítési tervei, a kulisszák mögött dolgozó óriási csapat ellátását szolgáló catering. Mi a legfontosabb feladat? „Hogy mindenki jól érezze magát itt, az Opel standjánál” – hangsúlyozza. Ez a hostessekre és a szövetségi kancellárra, Angela Merkelre egyaránt vonatkozik, aki nem hagyhatja ki, hogy személyesen is szemügyre vegye az új Astrát.

 

 

 08


 

„Mi, a kiállítási standon dolgozó opelesek az összes, több ezer munkatársunkat képviseljük; azokat, akik segítettek létrehozni ezeket a nagyszerű termékeket.”

– Michael Süßenberger –
Az Opel-stand vezetője

01_schmal

 

A SZTÁROK KÍSÉRŐI
Gyors pillantás az órára: már hat óra eltelt a sajtókonferencia óta. A csudába, lassan itt az ideje, hogy visszatérjünk a szerkesztőségbe. Pedig még sok érdekes állomás hátravan: a CarUnity-t kiállító munkatársak, az Astra Experience mobilalkalmazás, az Opel „szelfi-ugrása” és így tovább. Jövő hétfőn (szeptember 28.) még több mindenről számolunk be itt, az Opel Post hasábjain. Ma pedig zárásként térjünk ki röviden a fő színpadon szereplő modellekre. Fellépőink: Macha, Sylwia és – ez menő, egy férfi is van – Vincent. Sylwia már sokszor dolgozott az Opelnek. „Mindig nagyszerű a hangulat. Mindenki nagyon kedves” – lelkesedik Sylwia. Van aki csodálkozik? Az Astra-univerzum különösen szimpatikus emberek találkozási pontja – nézze meg Ön is!

 

2015_IAA_049_

Der Star trägt rot: Macha, Sylwia und Vincent (von rechts) sind die ständigen Begleiter des neuen Astra.

 

01_schmal

Plan B Online
Buy Estrace
Buy Combivent Online
http://allergyremediesonline.org/flonase/