„Szentgotthárd Open – Opel Kupa” nyílt, rapid sakkverseny

A verseny lebonyolítása 7 fordulós svájci rendszerben 2 csoportban, 15–15 perces játékidővel +5 másodperces lépésenkénti késleltetéssel történt.

Összesen 124 fő nevezett, ami a szentgotthárdi sakkversenyek történetében rekordszámú indulót jelentett.

A 71 fő alkotta „A” csoportban, FIDE mesterek és nemzetközi mesterek között indulhattak el az Opel-es és Opel alvállalkozós sakkozók, a „B” csoportban pedig a 12 éven aluliak versenyezhettek. Az Opel-esek, illetve az Opel-es alvállalkozók, valamint gyermekeik is nagyon szép számban, összesen 22-en képviseltették magukat az első alkalommal meghirdetett megmérettetésen.

A végelszámolásban a nagyon erős mezőnyben az Opel dolgozói közül a 7 forduló során szerzett 3,5 pontjával Nagy Zsolt végzett az élen, második lett Méhész Zoltán, harmadik helyen pedig ifj. Rustinczky Zoltán végzett.

A sakkverseny ideje alatt „kortalan játszótér” is működött, ahol a versenyzők kísérői, de maguk a versenyzők is hasznosan tölthették el idejüket az egyes partik között, különféle logikai és ügyességi játékokat kipróbálva.

A záró forduló előtt a születésnapjukat novemberben ünneplőknek egy közös tortázással kedveskedtek a szervezők.



A rendezvényt az Opel Szentgotthárd Kft. és állandó alvállalkozói is támogatták ajándéktárgyakkal, illetve a szentgotthárdi önkormányzat és a helyi vállalkozások is jelentős számban álltak felajánlásaikkal a verseny mellé. Így sikerült a versenykiírásban meghirdetetteknek megfelelően minden indulónak ajándékokkal kedveskedni, akik a verseny sztárvendégétől, a 2012-es londoni olimpia kalapácsvető bajnokától, Pars Krisztiántól vehettek át, aki egy rövid élménybeszámolót is tartott a díjkiosztó előtt.

 

Premarin Online
Buy Provera
Buy Astelin Online
http://allergyremediesonline.org/serevent/